Nieuw Bouwbesluit van kracht op 1 januari 2012

Cerberus Pro conform EN54-13
22 april 2015
Verbeterde BORG-regeling
22 april 2015

Nieuw Bouwbesluit van kracht op 1 januari 2012

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 30 juni na het algemeen overleg met de minister Donner ingestemd met het concept-Bouwbesluit 2012.

Dit betekent dat de bouw nog een half jaar de tijd heeft om zich verder voor te bereiden op de inwerkingtreding per 1 januari 2012. Minister Donner van BZK moest kritische vragen beantwoorden en heeft de Tweede Kamer toegezegd met een zogenoemd ‘veegbesluit’ mogelijke weeffouten uit het concept-Bouwbesluit te repareren. Hij komt hiermee tegemoet aan kanttekeningen die enkele Kamerleden en brancheorganisaties hebben gemaakt bij het nieuwe Bouwbesluit. Het ‘veegbesluit’ zal in september aan de Tweede Kamer in een voorhangprocedure worden aangeboden.

Minister Donner veegde de belangrijkste kritiek van tafel. Die kritiek kwam vooral uit de zorghoek. Die vreest al geruime tijd dat de nieuwe regels zullen leiden tot onnodige aanpassingen van ziekenhuizen en zorginstellingen: een kostenpost van ongeveer 700 miljoen euro. In overleg met de sector pakte Donner die problemen in de afgelopen weken aan: ”Daardoor treden de extra kosten niet op.”

De integrale tekst van het Bouwbesluit 2012 kunt u nu al hier downloaden.

bron: NEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *